Ňuňu cviklová nátierka
Cvikla je často podceňovaná zelenina, ale je zdrojom draslíka, horčíka, vlákniny a betaínu. Hlavne čerstvo uvarená cvikla obsahuje veľa vitamínov, spevňuje pokožku, cievy, kosti a väzivové tkanivo, podporuje produkciu červených krviniek.❤️
Pripravili sme si pre vás recept cviklovú nátierku so smotanovým jogurtom Ňuňu. Máme dve verzie, takže ulahodíme maličkým deťom, ale aj dospelým. Spojili sme cviklu plnú vitamínov a zdravý jogurt, ktorý obsahuje bifidobaktérie potrebné pre imunitu a správne trávenie.
Potrebujete:
– 2 ks menšej cvikly
– 1 ks Ňuňu smotanový jogurt s bifidobaktériami biely
– soľ, citrón
– syr – mozzarella alebo tvrdý syr
– klíčky hrášku a reďkovku na ozdobenie
Cviklu uvarte. Ošúpte a rozmixujte úplne do hladka. Postupne po lyžičkách pridávajte Ňuňu tak, aby to nebolo príliš riedke. Pridajte soľ a šťavu z citróna. V tejto verzii ju môžete pripravovať pre malé deti. Pre seba určite pridajte na jemno nastrúhaný syr, prípadne aj tvaroh.
Dobrú chuť.