Jogurtový koláč s čučoriedkami
Jogurtovo – čučoriedkový koláč je perfektný na raňajky alebo len tak na zdravé maškrtenie. Príprava vám zaberie 35 min, ale výsledok stojí za námahu. Chrumkavá vrstva sa skvelo dopĺňa so šťavnatou plnkou.
Cesto:
- 250 g mäkkého masla
- 200 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 300 g polohrubá múka
- 150 g špaldová múka hladká
- 2 lyžičky prášku do pečiva
Plnka:
- 1 ks Jogurt bez éčok čučoriedka 200 g
- 750 g tvaroh jemný
- 300 g lesných čučoriedok mrazených
- 250 g práškového cukru
- 1 ks balíček vanilkového pudingu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 3 vajcia
Postup:
Lesné čučoriedky necháme rozmraziť a odkvapkať šťavu. Vymastíme plech a predhrejeme rúru na 180 °C. Všetky ingrediencie na cesto vymiesime spolu. Väčšiu polovicu cesta vyvaľkáme a uložíme na plech. Menšiu časť dáme do mrazu, kým vymiešame plnku. Zmrazené cesto sa nebude lepiť a ľahšie sa bude drobiť na plnku. Plnku si pripravíme vyšľahaním všetkých ingrediencií spolu. Plnku vylejeme na cesto. Na vrch nadrobíme zvyšnú časť cesta.
Pečieme 40 min.
Dobrú chuť!